Från tygstycke till gardiner

Vid ett tillfälle besökte jag Myrornas butik som ligger vid Adolf Fredriks Kyrka (Stockholm).  Det är allid kul att kolla in sortimentet i olika second handbutiker och det här var mitt första besök i just den här butiken.

Så bra att jag valde att gå in i den här butiken! Här hittade jag nämligen jättefint tyg. Oftast hittar man färdig sydda gardiner eller mindre tygstycken.  Nästan 7 meter tyg i ett enda stycke! Måste varit någon tygbutik som sänkt! Superpris vart det också bara 150 kr för allt detta tyg. Tungt som tusan bara. Vägde tygstycket när jag kom hem och det vägde 3 kg!!!

Jag mätte upp hur mycket tyg som behövdes för gardinlängder till vardagsrummet och klippte därefter till anpassad mängd. Tyget tvättades och sedan var det dags att börja sy till gardiner.

Blev jättefint med dessa gardiner. Gillar de här färgkombinationerna. Terracotta botten åt det lite mer bruna hållet med grönt/blått inslag av mönster. Lite tyg blev faktiskt över som jag tänker sy soffkuddfodral av men först måste jag köpa ett par kuddar så jag får rätt mått innan jag börjar sy 😉 

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar =)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.