I min Tous samling

Alla kanske inte vet vad märket TOUS har för accessoarer, så jag börjar med en liten kort intro. TOUS är ett spanskt märke som grundades 1920 som sedan dess har vuxit och bl a tillverkar smycken, väskor, plånböcker, sjalar, parfymer, klockor även kontors-accessoarer.

1985 föddes Tous Osito -nallen- och starten på en internationel satsning påbörjades. Nallen är också ikonen för TOUS. Jag upptäckte TOUS väskor i Spanien. Så underbart vackra väskor och många med nall-motiv! För att inte tala om smyckerna! Varje besök i Spanien gick jag och kollade in de olika modellerna och suktade. TOUS är ett lyxigare märke med ganska höga prislappar.

För många år sedan (då menar jag måååånga) fanns det en TOUS butik i Sturegallerian som sålde mest smycken men även ett litet sortiment av väskor, men den finns inte kvar vad jag vet. Det fanns även en väskaffär i PUB huset som hade enstaka TOUS väskor. PUB huset finns ju liksom inte alls kvar längre.

Som tur är finns ju second hand alternativ! Kan ju inte påstå att det är direkt överflöd av TOUS väskor på säljsidor som t ex Tradera, Sellpy eller i second hand butikerna. Ebay har lite större utbud men det är oftast ‘nya’ produkter med rätt så höga priser, även de som säljs i ”använt skick” kostar oftast en hel del plus att frakten ibland blir mer eller lika mycket som själva väskan, plus att många skickat endast inom det egna landet.

Jag har haft turen att komma över 3 olika väskor som jag vunnit budgivning på via Tradera och Sellpy. En väska hittade jag faktiskt i en second hand butik här i Stockholm! Alla tre till lite mer plånboksvänliga priser som jag tycker att det ska vara vid second hand köp!

TOUS Osito

Handväska i svart skinn och mocka med handtag

tous chaos cross over

En Crossbody i mindre modell i svart och vitt med kaos mönster. Materialet är vattentålig canvas. Lång axelremmen som är bred så att den inte direkt skär in vilket är ett stort plus =)

En axelremsväska i brunt och rosa med chaos mönster med bred justerbar axelrem i nylon. Modell mindre men rymmer ganska så mycket, med fack både på framsidan med överfallslock och stort fack på baksidan som stängs med ett kraftig blixtlås. Materialet är nylon med foder av tyg.

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar =)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.